7'li Çakra Taşı Kolye

Kullanılan aparatlar altın kaplama olup su ve kimyasala maruz kalmadığı sürece uzun ömürlü kullanım imkanı sağlar.

Kolyenin ortalama uzunluğu 55 CM 

Sallantı yaklaşık 9 CM

Taşların yaklaşık ölçüsü 8 MM

Çakra Özellikleri

Kök Çakra (Kırmızı) İlk çakra güvenlik, emniyet ve istikrar duygularınızdan sorumludur. Kırmızı (veya bazen siyah) kristaller, sizi dünyaya yeniden bağlamak ve bedeninizi ve zihninizi hizalamak için güçlü topraklama özelliklerine sahiptir. Genellikle fazla enerjiyi aşağı çekerler ve koruma sağlarlar. Bu çakrayı açık tutun ve kendinizi güvende ve sağlam bir temel üzerinde hissedeceksiniz.

Sakral Çakra (Turuncu) İkinci çakra duygularınızı, duygusallığınızı, zevkinizi, cinselliğinizi ve yaratıcılığınızı yönetir. Turuncu değerli taşlar duygularınızı kontrol etmenize, duygusal veya cinsel travmalardan kurtulmanıza ve yaratıcılığı artırmanıza yardımcı olabilir.

Solar Pleksus Çakra (Sarı) Üçüncü çakra kişisel gücünüzün merkezidir, kendine güveni, kendine inancı, cesareti ve kararlılığı yönetir. Sarı renkli kristaller, öz imajınızı ve iradenizi güçlendirir, zorlukların üstesinden gelmenize ve hayatta ilerlemenize yardımcı olur, bolluk ve başarıyı çeker.

Kalp Çakrası (Yeşil) Dördüncü çakra neşe ve mutluluğu deneyimlediğimiz ve sevgi vermeyi ve almayı öğrendiğimiz yerdir.  Yeşil kristaller kalp ağrısını iyileştirebilir. Geçmişteki acılardan kurtulmanıza, öz sevgiyi teşvik etmenize ve minnettarlık duymanıza yardımcı olabilir.  Bu çakra aynı zamanda alt üç çakrayı üst çakralara bağlayan köprüdür

Boğaz Çakrası (Mavi) Beşinci çakra gerçeğinizi konuşmanızı, başkalarını dinlemenizi ve fikirlerinizi ve arzularınızı özgürce ifade etmenizi sağlayan iletişim merkezidir. İletişiminizi güçlendirme gücüne sahiptir, kolaylık sağlar. Endişe ve size kendiniz için konuşma güvenini verin.

Üçüncü Göz Çakrası (İndigo) Altıncı çakra görüşünüzü, sezginizi ve hayal gücünüzü yöneterek içsel bilgeliğinizle bağlantı kurmanıza ve evrenin rehberliğini dinlemenize izin verir. Koyu mavi ve lacivert değerli taşlar, odaklanmanıza, hayal gücünüzü geliştirmenize, yeni bakış açılarıyla görmenize ve hatta psişik yetenekleri harekete geçirmenize yardımcı olmak için zihninizi temizleyebilir.

Taç Çakra (Mor/Beyaz) Yedinci çakra tamamen ruhsal bağlantı ve daha yüksek bilinç durumlarına erişim ile ilgilidir. Mor, beyaz ve yarı saydam taşlar, olumsuzlukları gidermek, auranızı temizlemek, tezahür potansiyelinizi artırmak ve evrenle iletişimi açmak için yüksek ruhsal enerji taşır. Çok az insan bu çakrayı tamamen açar, çünkü bu bir ömür boyu çalışmayı gerektirir.

Taşların Özellikleri

Akik Taşı Doğanın takdiri Akik, beden, zihin ve ruhu yeniden dengelemek ve uyumlu hale getirmek için mükemmel bir taştır. Aurayı temizler ve dengeler, olumsuzlukları ortadan kaldırır ve dönüştürür. Akik, zihinsel işlevi geliştirir, konsantrasyonu, algıyı ve analitik yetenekleri geliştirir yatıştırır ve sakinleştirir, içsel öfkeyi veya gerginliği iyileştirir ve bir güvenlik ve emniyet duygusu yaratır. Aşk, Bolluk, Zenginlik, İyi şans, Uzun ömür,  Kabullenme, Cesaret ve güç, Koruma, güvenlik ve emniyet, Denge ,Uyum, Cömertlik

Akuamarin'i fiziksel olduğu kadar zihinsel rahatsızlıklar için de şifalı bir taş olarak gören birçok inanç vardır. Taş, ruhsal ve psikolojik rahatsızlıkların yanı sıra fizyolojik rahatsızlıkları ve hastalıkları tedavi ettiği için “çok amaçlı” bir şifa taşı olarak kabul edilir. Akuamarin, Tarot'un Asılan Adam kartı ile birlikte kullanılır ve insanların yalnızlık ve tefekkür için zaman ayırmak hayattaki aktiviteleri askıya almanın değerini anlamalarına yardımcı olur. Kişinin içsel bir sükunetle daha iyi iletişim kurmasına yardımcı olur ve sakinleştirici ve yatıştırıcı olduğu için, gerginliği yatıştırma yeteneği ile bilinir. Akuamarin, zihni sakinleştirdiği ve yüksek düzlemlerden iletişim almayı kolaylaştırdığı için meditasyon için harika bir taştır. Olumsuz düşünceleri temizlemek, yüksek bir bilinç durumunu ve ruhsal farkındalığı harekete geçirir ve insanlığa tarafsız hizmeti teşvik eder.  Taşla çalışmak, kişinin genel esenlik duygusunu geliştirir. Bazıları, ertelemenin bir rahatsızlık olduğu insanları tedavi etmek için akuamarin'in kullanıldığını öne sürüyor. Ayrıca kişinin cesarete erişimini artırır. Süreç boyunca kişiyi desteklerken, yoğun fiziksel ve duygusal boşalma zamanlarında motivasyonu ve rahatlığı teşvik eder.

Ametist Taşının baş ağrısını, depresyonu, kederi, umutsuzluğu, uykusuzluğu iyileştirdiğine ve kullanıcıya şifalı ve huzurlu bir uyku sağladığına inanılır. Sevgilinin değerli taşı olarak da adlandırılan Jamuniya, gerçek aşkı ve sadakati ifade eder ve sağlıklı ilişkileri sürdürmek için evliliğin 4. veya 6. yılında Evlilik Yıldönümü hediyesi olarak sunulabilir. Ametistin sinir sistemini rahatlatan ve zihni sakinleştiren inanılmaz özellikleriyle Toprak Ana'nın tüm insan ırkına sunduğu nimetlerden biridir. Uranüs gezegeni tarafından yönetilen bu taşın, kullanıcısının zihnini koruduğuna ve sakinleştirdiğine inanılır. Konsantre olma gücünü arttırır ve bu nedenle bilim adamları ve matematikçiler gibi araştırma işleriyle uğraşan insanlar için yararlıdır.

Aventurin Taşı, bu zengin ve harika taşın en popüler versiyonudur.  Yeşil Aventurin, başvurulması  gereken bir taştır. Şansın tılsımı olmasının yanı sıra, bu taş aynı zamanda ruhu yatıştırmaya, enerjinizi düzenlemeye ve kalbinizi açık ve almaya hazır tutmayada yardımcıdır. Aventurin, Kalp Çakrası ile olan ilişkisi nedeniyle genellikle kalp şifacısı olarak adlandırılır. Ürettiği titreşim söz konusu olduğunda en bilinen taşlardan biridir. Etimolojisinden dolayı 'şans' kelimesiyle ortak bir bağı vardır. Tüm değerli taşlar arasında Aventurin en müreffeh olarak kabul edilir. Yeşil çeşidi olasılık taşı olarak bilinir. Kariyerinizde, ilişkilerinizde, finansta, ticarette vb. başarılı olmak istiyorsanız, bu taş en iyi seçiminizdir. Aventurin ayrıca sigara, içki, kumar ve benzeri kronik alışkanlıkları durdurmakla da ünlüdür. Aventurin insan vücudu için faydalıdır. Gözlerin net görüşü yeniden kazanmasına yardımcı olan özelliklere sahiptir. Antik Tibetliler, taşın heykellerinin ve eserlerinin yaratıcı güçlerini geliştirdiğini keşfettiği için, tarihi geçmişi bunu desteklemektedir. Metabolizmanızla ilgili problemleriniz varsa, çok hızlı veya çok yavaş, kendinize bir Aventurin mücevheri almanız şiddetle tavsiye edilir. Aventurin'in ışıltılarından yankılanan pozitif enerji, vücuda daha sık egzersiz yapması için ilham verir.

Kaplan Gözü Taşı kullanan kişiye pozitif enerji verir, negatif enerjiden arındırır. Halk arasında büyü ve nazarın olumsuzluklarından koruduğuna inanılmaktadır. Güç ve cesaret taşı olarak da bilinen kaplan gözünün özellikle özgürlük ve bağımsızlık hislerini artırıcı bir özelliği bulunmaktadır. Ağrı durumunda olumlu etkileri olduğu bilinen kaplan gözü özellikle strese bağlı baş ağrılarının giderilmesinde rol oynamaktadır. Sindirim sistemi sorunları olan insanların bu taşı özellikle kullanmaları tavsiye edilmektedir. Kan dolaşımın düzenlenmesi ve kanın temizlenmesinde olumlu etkileri gözlenmiştir. Ayrıca kalp sağlığına faydaları bilinmektedir. Astım hastalıklarına iyi geldiği düşünülmektedir. Alkol ve sigara kullananların bağımlılıklarını bırakmaları sürecinde irade kuvveti verdiği bilinmektedir.

Lapis Lazulinin kemiklere ve iskelet sistemine olumlu etkileri vardır. İşitme ve görme bozukluklarında kullanımı yaygındır. Kullanan kişiye olumlu bakış açısı kazandırarak ruhsal çöküntülerden koruduğu düşünülmektedir. Odaklanma problemi yaşayanlarda olumlu etkileri bulunmaktadır. Tiroit bezinin sağlıklı çalışmasını desteklemektedir. Küçük çocuklarda korkuların giderilmesinde faydalıdır. Gebelik sürecinde bebeği koruduğuna ve riskli gebeliklerde olumlu rol oynadığına inanılmaktadır. Hassas kişilerde baş dönmesine sebep olabileceği için dikkatli kullanması tavsiye edilir. Odaklanmayı artırır ve zihin faaliyetlerinin hızlanmasını sağlamaktadır.

Sitrin taşı kuvars grubu taşların sarı tonlardaki üyesidir. Taşa bu rengini veren ise içeriğindeki demirdir. Sitrin taşı Tüccar Taşı olarak da bilinir ve kendisini taşıyana bereket getirdiğine inanılmaktadır. Bu inanç doğrultusunda halk arasında kasalarda bulundurulması da yaygın bir gelenektir.Sitrin Taşı FaydalarıSitrinin tene temas ederek taşındığı takdirde kişiye neşe ve mutluluk verdiği düşünülmektedir.Radyasyon önleyici taşlardan biri olduğu bilinmektedir.Taşın başarı getirdiğine inanılmaktadır. Sitrin de tıpkı ametist gibi negatif enerjiden korunmaya yardımcıdır. Ancak ametistten farklı olarak bu negatif enerjiyi bünyesinde saklamaz ve bu sayede doğal taşlara yapılan temizlik işlemine diğer taşlar kadar ihtiyaç duymaz.Bağımlılıklardan kurtulmak isteyenler için faydalıdır.Günlük hayatın streslerinden ve gerginliklerden koruma özelliği bulunmaktadır.Sitrinin özgüven problemi olan kişilere olumlu etkileri gözlenmiştir. Antioksidan özelliği sayesinde zehirli maddelerin vücuttan atılmasını sağlamaktadır.Sindirim ve dolaşım sistemleri için faydalı olduğu bilinmektedir.Kadınların menopoz dönemlerinde çektikleri sıkıntıları minimize ettiği gözlemlenmiştir.

ÜRÜN ÖZELLİKLERİ
ÜRÜN ADI

7'li Çakra Taşı Kolye

ZİNCİR UZUNLUĞU (Ortalama) 55 CM
TAŞIN KESİM ŞEKLİ  
CİNSİYET Kadın / Kız
ÜRÜN KODU 200548
BARKOD

39945500028486

 

Bankalara özel taksit seçenekleri :

Yorum / Soru ekleyebilmek için üye olmanız gerekmektedir.

Ortalama Değerlendirme »

Alışveriş Sepetim